Smudge pakketten... 

Hier vind je de meest mooie en bijzondere smudge pakketten door mij zelf samengesteld en gemaakt, ze zijn allemaal uniek.
De edelstenen die bij de smudge pakketten zitten zoek ik met de hand zelf uit op de beste kwaliteit en met een fijne en goeie energie.


 Abalone schelp 

Wist je dat de abalone schelp er duizenden jaren over om een mooie parelmoer glans te krijgen en hij wordt dus veelal gebruikt om Witte Salie en Palo Santo en wierook in te branden. Sommige schelpen kunnen wat donkere plekken hebben, deze zijn natuurlijk ontstaan in de zee, ook de buiten kant is heel mooi en ruw.

Leg de witte salie of Palo Santo in de abalone schelp. Steek de witte salie of Palo Santo aan en laat het even branden, Blaas het daarna uit zodat het gaat gloeien.
Het hout gloeit maar kort, maar dat zorg al voor voldoende geur en reinigende werking in huis. De witte salie wordt op dezelfde manier aangestoken.
Laat de rook die door de Witte Salie en Palo Santo ontstaat de ruimte reinigen. Loop door de ruimte en laat de rook door het hele huis gaan met behulp van een mooi veer.
Dit ritueel noemen ze ook wel ‘smudgen’. Mijn Schelpen zijn ongeveer +-12 cm.
Let op: Bij het branden kan de schelp warm worden en als hij te heet wordt voor lange tijd kan hij gaan barsten, doe eventueel wat zand in de schelp.

 Witte Salie 

Deze salie is een Californische Witte Salie wordt volledig duurzaam geoogst.  Van oudsher gebruikten de indianen Witte Salie om ruimtes energetisch te reinigen.
Witte Salie wordt ook White Sage genoemd. De Witte Salie kan je ook heerlijk combineren met andere kruiden en bloemen zoals tijm, rozemarijn, lavendel, rozen, 
dennennaalden en nog veel meer.

 Platte Cedar 

Cedar wordt als smudge kruid gebruikt voor reiniging, vitalisering en kracht.
Cedar heeft een reinigende effect  maar met behoud van positieve energieën, de ceder is niet zo intens als die van witte Salie.
De cedarrook brengt een vriendelijke en helende energie.
Het is een goed alternatief voor degenen die moeite hebben met de sterke geur van Witte Salie.
In de Indiaanse traditie word het gebruikt om gebeden naar de schepper te dragen. Dus tijdens gebeden brand men dan de cedar stick.

 Palo Santo 

Palo Santo (Heilig Hout) wordt gebruik net als wierook. Palo Santo is 100% zuivere hout heeft een heerlijke en zoete geur als het wordt aangestoken. Palo Santo wordt in Zuid-Amerika gebruikt bij rituelen en om negatieve energie te verwijderen, maar ook gewoon omdat het heerlijk ruikt. Er worden alleen takken gebruikt die op natuurlijke wijze van de bomen vallen. Het hout rijpt vervolgens 4-10 jaar voordat de magische geur vrijkomt. 

 Seleniet 

Seleniet is een hele spirituele steen en werkt beschermend en inzichtgevend. Het is een goede steen om bij je te dragen als je spiritueel bezig bent. Het bevordert contact met engelen en gidsen en vergemakkelijkt meditatie, telepathie, divinatie  en mediamieke gaven. Het werkt aardend als met hogere energieën gewerkt wordt en beschermt en reinigt de aura. Seleniet stimuleert een heldere geest en geeft inzicht in je levenslessen. Het bevordert rust, balans en vrede in jezelf en je omgeving.