Retourneren van Producten... 


Informatie rondom retourneren.

Retourneren

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag exclusief verzendkosten en retourkosten gecrediteerd. De verzend en retourkosten zijn voor eigen rekening omdat ik ern kleine eenmanszaak ben die geen extra kosten in producten doorberekend. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@oergeluk.com Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 7 werkdagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Voorwaarden retourneren

 • De zichttermijn van 28 dagen na ontvangst van de artikelen is nog niet verstreken
 • Artikelen zijn ongedragen (passen is uiteraard mogelijk)
 • Artikelen zijn onbeschadigd
 • Artikelen zijn voorzien van aangehechte labels en/of stickers
 • Artikelen zijn indien mogelijk verpakt in originele verpakking met bijgeleverde garantiebewijzen en gebruiksaanwijzingen
 • Artikelen zijn voorzien van eventuele cadeau artikelen die je bij de bestelling hebt ontvangen

Je hebt een afkoelingsperiode van 28 dagen om producten te retourneren, ingaande op de dag van ontvangst van het product.
Je hebt vanaf het moment van de retourmelding nog 14 dagen de tijd om het product terug te zenden.
Je kunt hiervoor gebruikmaken van het retourformulier onderaan deze pagina.

Het product wat je retour stuurt kan alleen ongebruikt en, indien mogelijk, in originele verpakking geretourneerd worden. Voor het retourneren van de bestelling zijn de verzendkosten en retourkosten voor je eigen rekening. Wij zullen het bedrag binnen 7 dagen crediteren als je retour aan de retourvoorwaarden voldoet. Voor het terugbetalen gebruiken we hetzelfde betaalmiddel en hetzelfde rekeningnummer als waarmee de bestelling is afgerekend.


Zijn er kosten verbonden aan het retourneren? 

Binnen de zichttermijn van 28 dagen is retourneren vrijblijvend. We storten het volledige aankoopbedrag terug. Let op: de verzendkosten en de retourkosten zijn wel voor eigen rekening. Echter, voor producten die dusdanig beschadigd zijn of gebruikssporen bevatten die verder gaan dan nodig zijn om de werking, kenmerken of aard van het product vast te stellen, ben je aansprakelijk.
Hiervoor behouden wij ons het recht om zo nodig kosten in rekening te brengen.

 

Waarom moet ik zelf de verzend en retourkosten betalen en is het niet gratis?

We zijn ons bewust van de CO2-uitstoot bij de productie en verzending van online bestellingen. Onze producten zijn met zorg gemaakt en daarbij leggen ze grote afstanden af. Daarom hebben we ervoor gekozen om verzenden en retourneren niet gratis te maken.
In plaats van het doorberekenen van deze kosten aan onze klanten in de prijs houden we de algemene prijzen van de webshop lager en vragen we verzend en retourkosten.

( gratis verzenden bestaat immers nooit en wordt altijd op de één of andere manier doorberekend )

Ook willen we het milieu zo min mogelijk belasten, dus willen we het retourneren niet te makkelijk maken.
Koop dus alleen de producten waarbij je een echt goed gevoel hebt! Natuurlijk begrijpen we het als je een keer niet tevreden bent.
Op deze manier nodigen we je uit om bewust online te bestellen.


Hoe moet ik het product retourneren?

Je retourneert je bestelling met alle geleverde toebehoren in originele staat en verpakking. Wij adviseren daarom altijd de verzenddoos en originele pakking zorgvuldig open te maken, zodat je deze eventueel weer kunt gebruiken om de bestelling terug te sturen.

LET OP: Is het product toch nét te veel gebruikt? Missen bijvoorbeeld de verpakkingen of zijn de producten vies?
hiervoor behouden wij ons het recht om niet het hele bedrag te crediteren.

 

Tot wanneer kan ik het product retourneren? 

Je hebt het recht om binnen een termijn van 28 dagen zonder reden het product te retourneren. De herroepingstermijn verstrijkt 28 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het/de product(en) fysiek in bezit krijgt.

 

Hoe en wanneer krijg ik mijn geld terug?

Nadat je de retour aanvraag hebt ingediend, betalen wij het bedrag zo spoedig mogelijk terug op dezelfde manier en hetzelfde rekeningnummer als waarmee de bestelling is afgerekend. Dit gebeurt in ieder geval binnen 7 dagen mits we het retour hebben ontvangen.

LET OP: Is het product toch nét te veel gebruikt? Missen bijvoorbeeld de verpakkingen of zijn de producten vies? Hiervoor behouden wij ons het recht om niet het hele bedrag te crediteren.

 

Uitzonderingen retourneren

 Let op:  
 Uitsluiting van het herroepingsrecht is slechts mogelijk voor producten:

 1. Bij verzegelde producten. Wanneer de verzegeling verbroken is zijn bij deze producten niet retourneer baar.
 2. Die door de ondernemer tot stand zijn gebracht overeenkomstig specificaties van de consument;
 3. Die duidelijk persoonlijk van aard zijn;
 4. Die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden;
 5. Die snel kunnen bederven of verouderen;
 6. Dreads die op aanvraag zijn gemaak;

 

Identiteit ondernemer

Oergeluk.

Ulftseweg 37
7081 AA Gendringen
Nederland


E-mail: info@oergeluk.com

Tel: 06-13366983

 


Retourformulier
PDF – 121,4 KB 258 downloads