Home » Oer Dreads

 Oer-Dreads... 

Welkom bij Oer-Dreads, ik den dol op dreads en heb ze daarom ook al meerdere keren laten zetten bij mede dread-zetters.
Bij de eerste keer was ik al gelijk verlieft en na een aantal keer is mijn dread-liefde zo gegroeid dat ik zelf dreadlocks ben gaan maken en en inzetten. 

Zo heb ik dus mijn eigen manier gevonden om dreads te maken en in te vlechten. Door te oefenen bij mezelf, mijn lieve kindjes en vrienden.
Op deze manier heb ik het dreads maken en invlechten eigen weten te maken en doe ik dit voor de hobby er nu bij, gewoon omdat ik het leuk vind.
Omdat ik regelmatig reacties kreeg waar ik dit liet zetten en de vraag of ik dit ook bij andere deed, zette dit me aan het denken en wilde ik hier toch meer mee gaan doen.
Zo is Oer-Dreads ontstaan wat ik best leuk vind passen bij de rest van Oergeluk..

 Wat zijn dreadlocks...

Dreadlocks of dreads zijn bundels vervilt haar. Ze kunnen op een natuurlijke wijze ontstaan, wanneer je je haar gedurende enige tijd niet wordt gekamd.
Maar de meeste echte dreads worden ook gezet door
Deze dreads zijn permanent en zijn niet zomaar te verwijderen.

Maar dat wil niet iedereen natuurlijk, daarom is het leuk om synthetische of wol dreads in te laten vlechten.
Zo heb je gedurende 2, 5 maanden toch de meest prachtige creaties op je hoofd. Na 2,5 maand moet je ze weer uithalen om dreadvorming van je eigen haar te voorkomen.

Hoe lang moet je haar zijn..

Je eigen haar dient minimaal 6 cm lang maar het liefst zelfs 10 cm om dreads bij mij te zetten, dit is voldoende en minimale lengte om je haren goed vast te kunnen zetten zodat het niet uitzakt.

Je dreadlocks wassen en verzorgen...

Als je dreads hebt laten zetten, is het verstandig om ze niet te vaak nat te maken.
Mijn advies is daarom om net gezette dreadlocks pas
na 1,5 á 2 weken voor het eerst te wassen. 
Was je dreadlocks met milde shampoo en gebruik GEEN conditioner.

Maak je dreads goed nat en was ze lekker met milde shampoo en spoel ze goed uit.
Na het wassen van je dreads duurt het een paar uur voor dat ze weer droog zijn.
Het is dus niet handig om te te wassen vlak voordat je naar bed gaat.

Wikkel je dreadlocks na het wassen in een handdoek op je hoofd, door het wassen worden ze zwaar en kunnen ze eventueel door het gewicht wat uit gaan zakken. Dit voorkom je door ze in een handdoek te wikkelen en op je hoofd te laten drogen. Na zo’n 30 minuten kan je de handdoek eraf halen en de dreads verder aan de lucht laten drogen.

Ben je toch geneigd je haar vaker dan 1 keer in de week te willen wassen kan je er ook voor kiezen alleen je hoofdhuid en begin vlechten te wassen. Buig je hoofd en hou met 1 hand je haar omhoog in een staart, spoel en eventueel was je hoofdhuid, spoel daarna goed af met water. Nee het is niet echt handig met maar 1 hand maar zo voel je je wel weer fris en heb je geen last van natte dreads.

Hoelang duur het zetten van dreads...

Het invlechten van de dreadlocks zal ongeveer 3 uur duren als je je eigen haar ook helemaal netjes weggewerkt wil hebben.
Als je heel lang haar hebt moet er meer gevlochten worden en zal het wat langer duren. Dit is ook exclusief de tijd van het overleggen, pauze en kapsel uitleg.

 

Kom je gezellig bij mij dreads zetten? dan zitten we in de winter heerlijk bij de houtkachel en in de zomer kunnen we hier ook heerlijk overdekt zitten, maar ik zit ook graag bij de vijver...

Even een lekker momentje voor je zelf kan je hier zeker vinden...

Hoeveel dreadlocks worden er gezet...

Als je mijn handgemaakte dreadlocks besteld zal een volledige set bestaan uit 55 dubbele dreadlocks dat zijn dan in totaal 110 dreads, de hoeveelheid ligt ook aan de dikte van de dreadlocks en het ligt er ook aan of je veel/dik haar hebt en hoe groot je hoofd is.

De lengtes van de dreads kunnen verschillen en het is maar net wat je wilt en mooi vind. De meest gangbare lengte is rond de 60 cm, maar andere lengtes zijn natuurlijk ook mogelijk, op aanvraag kan ik alle lengtes wel maken.

Hoe worden de dreads ingezet...

De dreadlocks worden door middel van verschillende invlecht technieken in je eigen haar verwerkt.
Als je bij mij komt gaan we samen even kijken wat jij het mooist vind.