Oer-Dreads... 

Welkom bij Oer-Dreads, ik ben dol op dreads en heb ze daarom ook al meerdere keren laten zetten bij mede dread-zetters.
Bij de eerste keer was ik al gelijk verliefd en na een aantal keer is mijn dread-liefde zo gegroeid dat ik zelf dreadlocks ben gaan maken en en inzetten. 

Zo heb ik dus mijn eigen manier gevonden om dreads te maken en in te vlechten. Door te oefenen bij mezelf, mijn lieve kindjes en vrienden.
Op deze manier heb ik het dreads maken en invlechten eigen weten te maken en doe ik dit voor de hobby er nu bij, gewoon omdat ik het leuk vind.
Omdat ik regelmatig reacties kreeg waar ik dit liet zetten en de vraag of ik dit ook bij andere deed, zette dit me aan het denken en wilde ik hier toch meer mee gaan doen.
Zo is Oer-Dreads ontstaan wat ik best leuk vind passen bij de rest van Oergeluk..

Ik werk met haar zonder chemische coating en met mulesing vrije wol...

  Volledige dread-set 


Wat zijn dreadlocks..?

Dreadlocks of dreads zijn bundels vervilt haar. Ze kunnen op een natuurlijke wijze ontstaan, wanneer je je haar gedurende lange tijd niet kamt.
Maar de meeste echte dreads worden gezet.
Deze dreads zijn permanent en zijn niet zomaar te verwijderen.

Maar dat wil niet iedereen natuurlijk, daarom is het leuk om synthetische en/of wol dreads in te laten vlechten.
Zo heb je gedurende 8 tot 12 weken toch de meest prachtige creaties op je hoofd. Na die 8 tot 12 weken moet je ze weer uithalen om te veel dreadvorming van je eigen haar te voorkomen.

Van welk materiaal worden de dreads gemaakt..?

Mijn synthetische dreads worden zoveel mogelijk gemaakt van henlon haar ook maar ik gebruik van Kanekalon haar om kleuren te mixen, deze gebruik ik vaak allebei om mooie kleuren te mixen. 

πŸ”† Ik werk zoveel mogelijk met haar zonder chemische coating..! πŸ”†


Ik maak ook prachtige dreads van wol.
Klik even hier en dan vind je meer informatie over de wol die ik gebruik en welke kleuren er onder andere beschikbaar zijn of vraag naar de mogelijkheden.

Verder maak ik ook nog de Speciale losse krullen.
1 kant van de krullen heb ik de eerste 10 cm gedread zodat de losse krullen makkelijker samen komen een zich vormen tot dread krullen, Dit zorgt er ook voor dat je ze makkelijk kan uithalen en nog belangrijker is dat je ze kan hergebruiken,

Hoe lang moet je eigen haar zijn..?

Je eigen haar dient minimaal 7 cm lang maar ik werk eigenlijk het liefst met haar dat 10 cm lang is, dit is de minimale lengte om je haren goed vast te kunnen zetten zodat het niet uitzakt. Is je haar gesneden bij de kapper dan zitten er vaak kortere haartjes bij deze kunnen dan uit het vlechtje springen.

Hoeveel en hoe worden de dreads ingezet..?

Als je mijn handgemaakte dreadlocks besteld zal een volledige set bestaan uit 60 tot 65 dubbele dreadlocks dat zijn dan in totaal 120 / 130 dreads, de hoeveelheid dreads ligt aan de dikte van de gemaakte dreadlocks, aan of je veel / dik haar hebt en hoe groot je hoofd is.

Als je een Krullen set besteld zit op 65 tot 70 dubbele krullen dat zijn in totaal 130 / 140 krullen.

 

De Dreads die ik maak zijn medium qua dikte,
je kunt het ongeveer potlood dikte noemen met een kleine variatie hierin om een mooie natuurlijke look te krijgen...

De lengtes van de dreads kunnen verschillen en het is maar net wat je wilt en mooi vind. De meest gangbare lengte is tussen de 55 en 60 cm, maar andere lengtes zijn natuurlijk ook mogelijk, op aanvraag kan ik veel lengtes wel maken.

De dreadlocks worden door middel van verschillende invlecht technieken in je eigen haar verwerkt en vast gezet met de beste elastiekjes die niet knappen.

Doet het invlechten pijn..?

Nee, het invlechten is zo goed als pijnloos. Natuurlijk trek ik wel een beetje aan je haar om het te vlechten maar over het algemeen is het geheel pijnloos.

De dreads horen aangenaam strak te zitten en geen pijn te doen. Dit is echt niet nodig want ze blijver er niet langer van zitten.

 

Helaas is het te strak vlechten een veel gemaakte fout...

❗️Als het haar echt te strak wordt gevlochten dat je bijvoorbeeld niet eens meer kan lachen zondar dat het pijn doet kan dit ervoor zorgen  dat de haarzakjes uit de hoofdhuid worden getrokken kan dit leiden tot permanente kaalheid.❗️

Hoe lang duurt het inzetten van de dreads..?

πŸ•“ Het invlechten van een volledige set zal ongeveer 3,5 uur in beslag nemen. Dit ligt er ook aan hoe lang jou eigen haar is, heb je mooi kort haar rond de 15 cm dan zal het ongeveer 3 uurtjes zijn. Heb je lang haar 40 cm of meer dan zal het minimaal 4 uurtjes duren.

πŸ•‘ Het invlechten van een partial set zal ongeveer 1 uur tot 1,5 uur in beslag nemen.

Zijn dreads slecht voor je haar..?

Het invlechten van dreads is niet schadelijk voor je eigen haar mits jou haar helemaal gezond is.

Is jou haar meerdere keren geverft of gepermanent dat kan het breekbaar en beschadigt zijn.

Ik zorg dat er een mooie stevige vakverdeling is van jou haar zodat ze mijn lichtgewicht dreads goed kunnen dragen.

Eigenlijk moet je het zien als een rust moment voor je haar, dit omdat je even geen producten zoals haarverf, gel, haarlak, föhn of een stijltang gebruikt die wel schade aan je haar aan kunnen brengen. Ook door veel kammen heb je meer haaruitval.

Normaal verlies je tussen de 100 en 120 haren per dag. Dit blijft nu in de vlechtjes zitten. Als je je dreads dan uithaalt verlies je alles in 1 keer en dit lijkt altijd veel. 

Hou altijd het termijn van maximaal 2-3 maanden aan om schade te voorkomen.


 Partial dread-set en mohawk 


Hoe kom je de afspraak...

  • Gebruik +- 1 week voor het invlechten geen conditioner of maskers. ( dit maakt het haar glad en zorgt voor extra pluizen )
  • Kom met fris gewassen haar naar je afspraak.
  • Neem een extra groot elastiek mee. Heb je dat niet dan heb ik ze te koop voor €2,00. Koop je bij mij een dreads-set dan krijg je er 1 gratis.
  • Neem eventueel wat te eten mee want het is een lange zit, rond de 3 á 4 uurtjes. Dit is mede afhankelijk van de lengte van jouw eigen haar en hoe gezellig het is... πŸ˜‰

Je dreads wassen en verzorgen...

Als je dreads hebt laten zetten, is het verstandig om ze niet te vaak te wassen.
Mijn advies is daarom om net gezette dreadlocks pas
na 2 weken voor het eerst te wassen.

Was je dreadlocks met de mooie 🧴 RAW ROOTs producten of met een milde shampoo en gebruik GEEN conditioner.

Klik hier en dan vind je de producten van RAW ROOTs. 

Gebruik de handige lege flacon fles van RAW ROOTs om een oplossing van shampoo en water te maken en schud dit lekker door elkaar.

Dit zorgt voor een lekker schuimige shampoo die niet te puur is waar je je haar fijner mee kan wassen...   


Maak je dreads goed nat en was de hoofdhuid en de aanzet lekker met jou milde shampoo, spoel je hoofdhuid goed af en laat de shampoo langs je dreads lopen...

Na het wassen van je dreads duurt het een paar uur voor dat ze weer droog zijn. Het is dus niet handig om te te wassen vlak voordat je naar bed gaat.

Wikkel je dreadlocks na het wassen in een handdoek op je hoofd, door het wassen worden ze zwaar en kunnen ze eventueel door het gewicht wat uit gaan zakken. Dit voorkom je door ze in een handdoek te wikkelen en op je hoofd te laten drogen. Na zo’n 30 minuten tot een uur kan je de handdoek eraf halen en de dreads verder aan de lucht laten drogen. Heb je meer haast kan je voorzichtig je dreads en aanzet met een fohn wat drogen...

...Merk je dat je dreads toch wat uitzakken na het wassen kan je ze de volgende keer in een staart doen en dan je dreads wassen...

Ben je toch geneigd je haar vaker dan 1 keer in de week te willen wassen kan je er ook voor kiezen alleen je hoofdhuid en begin vlechten te wassen. Buig je hoofd en hou met 1 hand je haar omhoog in een staart, spoel en eventueel was je hoofdhuid, spoel daarna goed af met water. Nee het is niet echt handig met maar 1 hand maar zo voel je je wel weer fris en heb je geen last van natte dreads.

πŸ”† Het is altijd goed om je dreads als ze licht vochtig zijn te palmrollen... zo help je het verdere vervilting proces...
Zo blijven ze mooi en vooral bij wol dreads is dit belangrijk om ze stevig te houden en mooi lang en recht... πŸ”†

Maar hoe doe je dat dan? Neem een dreadlock tussen je beide handpalmen en rol je deze met enige druk heen en weer (maar handle with care ;). Zorg dat je de volledige lengte van je dreads meeneemt.

Wat moet je doen als je jeuk krijgt...

Het is van tevoren niet te zeggen wie last krijgt van jeuk en wie niet.

Je haar wordt in blokjes verdeeld en dit kan soms jeuk geven. Vaak heeft het ook te maken met dat je hoofdhuid niet zo veel gewend is. De vakverdeling, de wol en synthetisch haar op je huid en natuurlijk het gewicht wat erbij komt kijken.

Het beste is om je haar niet te snel te wassen en je hoofdhuid lekker met je vingertoppen te masseren. Heb je last van een droge hoofdhuid dan kan je ook een beetje vitamine E olie gebruiken maar niet te veel.

Een ander middel tegen de jeuk is Scalp Rescue Tonic". Met deze lotion kun je je hoofdhuid verkoelen en werkt bij de goed tegen de jeuk.

Ook kan je mijn speciale oli Dreadroller proberen.

Dreadroller 8 ml

Doorgaans duurt jeuk meestal een aantal dagen of weken en trekt daarna weg, het jeuk natuurlijk ook niet de hele dag zo door...

Slapen met je dreads...

🌘 Het is verstandig om 's nachts een haarband, nachtcap of hoofddoekje om te doen, dit om pluizen van de aanzetvlakjes tegen te gaan. Het gaat erom dat de hoofdhuid bedekt is, de dreads zelf kun je los, in 1 of 2 vlechten of wat het beste is in een knot boven op je hoofd knopen, je ontdekt vanzelf wat voor jou prettig is. πŸŒ’

Wat kan je doen tegen pluizen...

Wat kan je doen tegen pluizen? De één vind het mooi eruit zien omdat het een natuurlijkere look geeft en dat ander houd er niet zo van. Hieronder in ieder geval wat tips om het zoveel mogelijk te voorkomen.

  • Gebruik 1 week voor het inzetten geen conditioner of haarmaskers meer. Gebruik ze ook niet als de dreads erin zitten.
  • Draag tijdens het slapen een bandana of een nachtcap.
  • Was je dreads niet te vaak. 1 keer in de 2 weken is voldoende.
  • Gebruik eventueel wat wax of gum / clay styling om de aanzet wat strakker te maken.
  • Verberg het door een haarband, sjaaltje of dreadbeanie te dragen.

De dreads er weer uithalen...

De dreads haal je zelf thuis weer uit na 8 tot 12 weken, deze tijdsindicatie ligt echt aan je eigen haar, hoe los is het komen te zitten en hoe erg is je eigen haar vervilt. 

Maak de aanzet vlechtjes van je eigen haar nat met water of een antiklit oplossing en snij het elastiekje met een tornmesje door. Haal de dreads 1 voor 1 uit en kam 1 voor 1 elk plukje goed door maar wees niet te hardhandig. Dit kan je het beste met je vingers en met een punt kam doen.

❗️(Haal dus niet alles dreads er in 1 keer uit en dan beginnen met kammen, dan kom je er bijna niet door heen.)❗️

Wanneer je toch alle Dreads in 1 keer hebt uitgehaald smeer dan een lekkere dikke laag conditioner in je haar. Laat dit 30 minuten intrekken en begin dan met het uitkammen.

Was daarna je haar lekker met je favoriete shampoo, doe er een haarmasker of crèmespoeling in en was het goed uit. Kam het nog eens door en doe er eventueel wat verzorging in. 

Tip: bewaar je dreads in een luchtdoorlatende tas...

Het is lekker om je haar een weekje rust en lucht te geven voordat je het opnieuw gaat inzetten. Wil je wel gelijk de dreads weer invlechten dan adviseer ik geen haarmaskers of crèmespoeling te gebruiken voor het inzetten.

Naar de sauna of zwemmen...

Wil je naar de sauna of lekker gaan zwemmen? Dit kan je gewoon allemaal lekker doen met je dreads. Denk er wel aan dat als je dreads nat worden ze zwaar worden en dat dit kan zorgen voor sneller uitzakken als je dit vaak doet.

Zwemmen met losse dreads vind ik meestal niet zo fijn en op die manier nat worden ook niet. Ik draag mijn dreads lekker in een knot om dit zolang mogelijk te voorkomen. Kom je gezellig bij mij dreads zetten? dan zitten we in de winter heerlijk bij de houtkachel en in de zomer kunnen we hier fijn overdekt zitten, maar ik zit ook graag in onze bosrijke tuin bij de vijver.

Even een lekker momentje voor jezelf kan je hier zeker vinden...

 20240116_123403.jpg
img_20240510_135545_203-standard.webp
20231202_143803.jpg
20231129_134825.jpg
20220226_100452.jpg
20220226_100312.jpg
20220302_173757.jpg
1000003163.jpg
20220604_122836-01.jpeg
20220529_152502.jpg
20220704_190338-01.jpeg
20220901_095355-2.jpg
20220901_094716.jpg
20231114_151352.jpg
20221214_160942-1.jpg
20230427_165807-01.jpeg
20220917_093035.jpg
20221012_160247.jpg
20221019_151257.jpg
20221110_163508.jpg
20231113_105755.jpg
20230307_170217.jpg
20221107_121322.jpg
20230427_165121-01.jpeg