Oer-Dreads... 

Welkom bij Oer-Dreads, ik den dol op dreads en heb ze daarom ook al meerdere keren laten zetten bij mede dread-zetters.
Bij de eerste keer was ik al gelijk verlieft en na een aantal keer is mijn dread-liefde zo gegroeid dat ik zelf dreadlocks ben gaan maken en en inzetten. 

Zo heb ik dus mijn eigen manier gevonden om dreads te maken en in te vlechten. Door te oefenen bij mezelf, mijn lieve kindjes en vrienden.
Op deze manier heb ik het dreads maken en invlechten eigen weten te maken en doe ik dit voor de hobby er nu bij, gewoon omdat ik het leuk vind.
Omdat ik regelmatig reacties kreeg waar ik dit liet zetten en de vraag of ik dit ook bij andere deed, zette dit me aan het denken en wilde ik hier toch meer mee gaan doen.
Zo is Oer-Dreads ontstaan wat ik best leuk vind passen bij de rest van Oergeluk..

 
Wat zijn dreadlocks...

Dreadlocks of dreads zijn bundels vervilt haar. Ze kunnen op een natuurlijke wijze ontstaan, wanneer je je haar gedurende lange tijd niet kamt.
Maar de meeste echte dreads worden gezet.
Deze dreads zijn permanent en zijn niet zomaar te verwijderen.

Maar dat wil niet iedereen natuurlijk, daarom is het leuk om synthetische en/of wol dreads in te laten vlechten.
Zo heb je gedurende 2,5 maanden toch de meest prachtige creaties op je hoofd. Na 2,5 maand moet je ze weer uithalen om dreadvorming van je eigen haar te voorkomen.

Hoe lang moet je haar zijn..

Je eigen haar dient minimaal 6 cm lang maar het liefst zelfs 10 cm om dreads bij mij te zetten, dit is voldoende en minimale lengte om je haren goed vast te kunnen zetten zodat het niet uitzakt. Is je haar gesneden bij de kapper dan zitten er vaak kortere haartjes bij deze kunnen dan uit het vlechtje springen.

Je dreadlocks wassen en verzorgen...

Als je dreads hebt laten zetten, is het verstandig om ze niet te vaak nat te maken.
Mijn advies is daarom om net gezette dreadlocks pas
na 1,5 á 2 weken voor het eerst te wassen. 
Was je dreadlocks met milde shampoo en gebruik GEEN conditioner.

Maak je dreads goed nat en was ze lekker met milde shampoo en spoel ze goed uit.
Na het wassen van je dreads duurt het een paar uur voor dat ze weer droog zijn.
Het is dus niet handig om te te wassen vlak voordat je naar bed gaat.

Wikkel je dreadlocks na het wassen in een handdoek op je hoofd, door het wassen worden ze zwaar en kunnen ze eventueel door het gewicht wat uit gaan zakken. Dit voorkom je door ze in een handdoek te wikkelen en op je hoofd te laten drogen. Na zo’n 30 minuten kan je de handdoek eraf halen en de dreads verder aan de lucht laten drogen.

Ben je toch geneigd je haar vaker dan 1 keer in de week te willen wassen kan je er ook voor kiezen alleen je hoofdhuid en begin vlechten te wassen. Buig je hoofd en hou met 1 hand je haar omhoog in een staart, spoel en eventueel was je hoofdhuid, spoel daarna goed af met water. Nee het is niet echt handig met maar 1 hand maar zo voel je je wel weer fris en heb je geen last van natte dreads.

Wat kan je doen als je jeuk krijg?

Het is van tevoren niet te zeggen wie last krijgt van jeuk en wie niet.
Je haar wordt in blokjes verdeeld en dit kan soms jeuk geven.

Het beste is om je haar niet te snel te wassen en je hoofdhuid lekker met je vingertoppen te masseren. Heb je last van een droge hoofdhuid dan kan je ook een beetje vitamine E olie gebruiken maar niet te veel.

Een ander middel tegen de jeuk is “Klitwortel lotion”.  De Kruidvat verkoopt dit van eigen merk. met deze lotion kun je je hoofdhuid wat verkoelen en werkt bij de meeste mensen goed tegen de jeuk.
Doorgaans duurt jeuk meestal een aantal dagen of weken en trekt daarna weg, het jeuk natuurlijk niet de hele dag zo door.
Vaak heeft het ook te maken met dat je huid niet zo veel gewend is.

Slapen met je dreads?

Het is verstandig om 's nachts een haarband of hoofddoekje om te doen, dit om pluizen van de aanzetvlakjes tegen te gaan. Het gaat erom dat de hoofdhuid bedekt is, de dreads zelf kun je los of bijvoorbeeld in een knot boven op je hoofd doen, je ontdekt vanzelf wat je prettig vind.

Hoelang duur het zetten van dreads...

Het invlechten zelf van de dreadlocks zal ongeveer 3 uur duren als je je eigen haar ook helemaal netjes weggewerkt wil hebben.
Als je lang haar hebt moet er meer gevlochten worden en zal het wat langer duren. Dit is exclusief de tijd van het overleggen, pauze en kapsel uitleg en nog meer gezelligheid...

 

Kom je gezellig bij mij dreads zetten? dan zitten we in de winter heerlijk bij de houtkachel en in de zomer kunnen we hier ook heerlijk overdekt zitten, maar ik zit ook graag bij onze bosrijke vijver...

Even een lekker momentje voor je zelf kan je hier zeker vinden...

 

Hoeveel dreadlocks worden er gezet...

Als je mijn handgemaakte dreadlocks besteld zal een volledige set bestaan uit 55 á 65 dubbele dreadlocks dat zijn dan in totaal 110 / 130 dreads, de hoeveelheid ligt ook aan de dikte van de dreadlocks en het ligt er ook aan of je veel/dik haar hebt en hoe groot je hoofd is.

De Dreads die ik maak zijn medium qua dikte,
je kunt het ongeveer potlood dikte noemen met een kleine variatie hierin om een mooie natuurlijke look te krijgen...

De lengtes van de dreads kunnen verschillen en het is maar net wat je wilt en mooi vind. De meest gangbare lengte is rond de 60 cm, maar andere lengtes zijn natuurlijk ook mogelijk, op aanvraag kan ik alle lengtes wel maken.

Hoe worden de dreads ingezet...

De dreadlocks worden door middel van verschillende invlecht technieken in je eigen haar verwerkt en vast gezet met een elastiekje.

Van wel materiaal worden de dreads gemaakt?

De synthetische dreads worden gemaakt van kanekalon en henlon haar, deze gebruik ik vaak allebei om mooie kleuren te mixen. 
En er wordt natuurlijk gebruik gemaakt van wol,.
Klik even hier en dan vind je meer informatie of de wol die ik gebruik.