Nieuwetijdskinderen & Nieuwetijdsvolwassenen... 


Nieuwetijdskinderen is een verzamelnaam voor extra gevoelige kinderen of volwassenen, die naast hun hoogsensitiviteit een spirituele begaafdheid hebben en een grote innerlijke wijsheid en bewustzijn. Nieuwetijdskinderen kenmerken zich door de diepe behoefte om de wereld te helpen. Ze voelen van jongs af aan een taak of missie in het leven, wat alles te maken heeft met verandering van het oude systeem. Ze tillen de wereld mee op naar een hoger bewustzijnsniveau, en ze doen dit op allerlei manieren. Ze komen met een boodschap: dat het tijd is voor verandering, meer vrede, harmonie, en weer te worden wie we werkelijk zijn. 


Kinderen van deze tijd verzetten zich tegen traditionele denkpatronen, schoolsystemen en opgelegde dogma’s en hokjes. Dit verzet uit zich in gedragsproblemen, leerproblemen, allergieën of intoleranties voor bepaalde voedingsmiddelen. Kinderen nodigen ons uit om anders te gaan denken, voelen en leven. Met dit nieuwe bewustzijn vragen deze kinderen om ons eigen bewustzijn onder de loep te nemen. Ze vragen in essentie van ons om weer te worden wie we werkelijk zijn.  Zij willen ook vooral gewoon zichzelf zijn, niet anders. Ze maken ons bewust van een nieuwe tijd, en een nieuwe tijd vraagt om verandering.

Ook volwassen nieuwetijdskinderen lopen door hun andere karakter eigenschappen vaak tegen dingen aan, waardoor ze zich eenzaam, depressief, angstig, overspannen of geblokkeerd kunnen gaan voelen.. 

 

Nieuwetijdskinderen of oude zielen hebben vaak van jongs af aan het gevoel niet echt thuis te horen hier op de aarde. Ze vinden de wereld bijna ondragelijk hard en begrijpen er niks van hoe mensen elkaar, dieren en de natuur kunnen behandelen. Ze ervaren vaak een groot gevoel van heimwee. Soms is het een onbestemd gevoel van heimwee naar een plek die fijner is. Maar sommigen herinneren zich bewust hoe de plek voelt waar ze vandaan komen.
Hun grootste pijn is die heimwee naar verbondenheid en eenheid, en naar onvoorwaardelijke liefde en licht. Wat er op deze wereld soms moeilijk te vinden is. En daardoor willen ze hier vaak liever niet zijn. (Waardoor ze erg veel moeite hebben met aarden).

Wat helpt hierbij is je weer bewust worden van wie je bent en wat je hier komt doen. Dat je hier bent met een reden. Wanneer je je missie en roeping gaat leven, kun je beter aarden op deze wereld, en dan word het zinvol en zelfs leuk om hier te zijn.

 

Één van de grootste pijnpunten bij nieuwetijdskinderen; zich anders, niet begrepen en niet gezien voelen.
Nieuwetijdskinderen voelen zich vaak van kinds af aan al diep afgewezen in hun gevoeligheid en in hun Zijn. Vaak was er geen plek of ruimte voor deze gevoeligheid in hun omgeving. Het werd afgedaan als overgevoelig, aanstellerig of raar. Hierdoor konden ze niet zichzelf zijn en leren ze zich al vroeg zich aan te passen en een beschermingsmuurtje op te trekken waardoor ze uit verbinding raken met zichzelf, met alle gevolgen van dien..

Jezelf leren zien en begrijpen, weer verbinden met jezelf en je gevoel, en van jezelf leren houden zoals je bent is belangrijk om jezelf te Helen en gelukkig te zijn.Ook het jezelf laten zien aan anderen zoals je bent met al je gevoel en kwetsbaarheid is heel helend voor nieuwetijdskinderen. Zo kun je steeds meer jezelf Zijn.

 

Nieuwetijdskinderen zijn zeer hooggevoelig, intuïtief, empathisch en helder voelend of begaafd op een ander gebied (helder wetend/ -horend, etc.) Alle energieën zijn voor hen voelbaar. Dit kan voor veel problemen en frustratie zorgen.
Zij pikken regelmatig gevoelens van andere mensen of omgevingen op en voelen dit in hun eigen lichaam en geest alsof het hun eigen gevoelens zijn, en kunnen dit vaak moeilijk weer loslaten. Wanneer je je hier nog niet van bewust bent en ermee om kan gaan kun je last krijgen van bv; stemmingswisselingen, overspannenheid, depressie, angsten, etc.

Het kan goed zijn om d.m.v. een coach te leren over je (hoog)gevoeligheid en hiermee te leren omgaan zodat je jezelf kan zijn en van je gevoeligheid je kracht en gave kan maken. 

 

Nieuwetijdskinderen voelen zich vanwege hun gevoeligheid en intuïtieve weten van nature meer 1 met alles, en ervaren dat alles met elkaar verbonden is. Hierdoor zijn ze wat meer grenzeloos, gaan anderen makkelijk over hun grenzen heen, nemen ze niet goed hun eigen ruimte in en kunnen ze minder makkelijk de scheiding voelen tussen zichzelf en de ander. Hierdoor lopen ze vaak leeg of raken ze overprikkeld, overspannen of op den duur zelfs burn-out.

Nieuwetijdskinderen mogen leren om in hun ruimte te komen en te blijven. Dat voelt voor hun soms egoïstisch en tegennatuurlijk. Maar dat is het allerminst. Als je bij jezelf bent voel je pas wat van jou is en wat van een ander. Zo kan je pas dingen loslaten die je overneemt of met je meedraagt van anderen, waar je erg moe van kan worden. Zo zorg je goed voor jezelf waardoor je er meer voor een ander kunt zijn.

 

Nieuwetijdskinderen zijn erg confronterend. Ze kijken dwars door uiterlijk gedrag en maskers heen van andere mensen en voelen het feilloos aan als iemand zich anders voordoet dan hoe hij/ zij zich werkelijk voelt. En dat spiegelen ze van nature terug.
Ook hebben ze de neiging om deze mechanismes op te lossen voor mensen. Ze hebben van nature een heler of hulpverlener in zich.. Dit hebben ze zelf niet door maar doen het automatisch.
Vaak roept dit natuurlijk veel weerstand op bij mensen! Omdat ze dwars door beschermingsmuurtjes heen breken..  en mensen zich daardoor aangevallen of bekritiseerd kunnen voelen. Mensen worden boos op je of laten je vallen. Terwijl je alleen maar wilde helpen..

Wat helpt is je hiervan bewust te worden hoe dit werkt bij jou en wat je doet, zodat je hier anders mee om kan gaan. Je hoeft niet alles te zeggen wat je voelt of ziet bij iemand en je hoeft niet alles op te lossen. Vaak is het beter om niks te zeggen en mensen zelf naar jou toe te laten komen wanneer ze open staan voor hulp. 

 

Nieuwetijdskinderen hebben ook vaak niet zo’n goede band met hun lichaam. Zij hebben het gevoel van opgesloten te zijn en vast te zitten in het lichaam. En alles wat bij het lichaam komt kijken is lastig..  lichamelijke kwalen, alles voelen, aarden…  Zij leven liever met hun bewustzijn in hogere energieën.

Het is voor nieuwetijdskinderen heel belangrijk om regelmatig contact te maken met hun lichaam en bewust te werken aan aarden. Hierdoor komen ze ook beter in contact met hun gevoel en kunnen ze makkelijker gevoelens van zichzelf en anderen loslaten.Naast aarden is het ook belangrijk om contact te blijven maken met je (hogere) zelf en levensdoel, zodat je in verbinding blijft met jezelf en kan opladen. 

 

Nieuwetijdskinderen kijken naar de wereld vanuit het hart en de ziel. Zij zien het liefst alleen licht en liefde. Vaak hebben ze hierdoor erg veel moeite om de dualiteit in zichzelf, andere mensen en in de wereld te accepteren.
Zo kunnen ze ook absoluut niet tegen onrecht, liegen, bedrog en onechtheid. Dat kan ze erg veel pijn doen.
Ze hebben veel moeite met minder leuke gevoelens en ook het ego is iets moeilijks voor nieuwetijdskinderen. Omdat ze contact maken op het zielsniveau en gevoelsniveau van mensen zien ze ook vaak het ego niet (hier kijken ze doorheen), wat voor veel kwetsingen en teleurstellingen kan zorgen..

Het is belangrijk om in te zien waarom je hier zo gevoelig voor bent, en de wereld te leren aanvaarden zoals die is. Er is nou eenmaal niet alleen licht en liefde, maar ook duisternis en dualiteit.
Het is ook fijn om te leren wat het ego is en accepteren dat dit belangrijk is voor mensen om te hebben op deze wereld. Het versterken van je eigen ego-identiteit en het aanvaarden en doorleven van minder leuke gevoelens in jezelf is ook erg belangrijk voor de heling van jezelf.


Een nieuwetijdskind kan van zijn/ haar eigenschappen veel gevolgen ervaren bij het functioneren in de maatschappij. Bij klachten van nieuwetijdskinderen, die erg kunnen lijken op die van ADHD of Autisme, gaan we vaak eerst naar de dokter die de klachten volgens de reguliere geneeskunde beoordeeld. En dan krijgt men al gauw een diagnose en medicatie voor de klachten, waardoor men verder van zichzelf verwijderd kan raken.
Naast de gezondheidsaspecten hebben nieuwetijdskinderen door verkeerde diagnoses en niet herkend worden een verhoogde kans op psychische problematiek en vastlopen in de maatschappij. Zij zullen niet het leven leiden wat bij hem/ haar past, en ontwikkelen zich niet om te worden wie zij werkelijk zijn. De medicatie kan hun persoonlijkheid en gaven afvlakken en zij kunnen depressief en/ of verslaafd raken.Reactie plaatsen

Reacties

Ingrid De Groot
4 jaar geleden

Zeer herkenbaar ik ben.nieuwetijdsvolwassene mijn dochter nieuwetijdskind en ontspoord zij is zoekende