Woestijnroos...  Korte samenvatting 


Woestijnroos geeft houvast en controle. De steen heeft fysiek een positieve werking op de ruggengraat, de hersenen en versterkt weefsel. Woestijnroos heeft een bevorderende werking op de vruchtbaarheid en borstvoeding. Hij maakt je jong, vitaal en vrolijk en versterkt de intuïtie.

Woestijnroos helpt tegen hyperactiviteit en gespannenheid. Hij werkt pijnstillend, ook bij voorweeën. Woestijnroos kan een heilzame werking hebben op epilepsie, oedeemvorming en het effect van vrije radicalen. Helpt bij hormoonschommelingen en geprikkeldheid. Woestijnroos helpt je om je af te schermen tegen negatieve energie en emoties van binnen en buitenaf.


Algemene informatie

Woestijnroos is een vorm van seleniet en is wit met beige van kleur. De steen heeft een geribbelde structuur en vertoont vaak ronde vormen, een beetje gelijkend op een roos.
Een woestijnroos (ook wel zandroos genoemd) is een mengvorm van het mineraal gips en zandkorrels die zijn ingebed in het kristalrooster van dat mineraal.
Een woestijnroos ontstaat tijdens een snelle verdamping van ondergronds water dat naar boven komt. Als dit proces in zachte grond gebeurt (zoals leem of zand) en er in het grondwater mineralen zitten zoals bijvoorbeeld gips of bariet, dan kan er een woestijnroos ontstaan.

 

 Mentale/emotioneel werking 

Seleniet is een hele spirituele steen en werkt beschermend en inzichtgevend. Het is een goede steen om bij je te dragen als je spiritueel bezig bent. Het bevordert contact met engelen en gidsen en vergemakkelijkt meditatie, telepathie, divinatie (waarzeggerij) en mediamieke gaven. Het werkt aardend als met hogere energieën gewerkt wordt en beschermt en reinigt de aura. Seleniet stimuleert een heldere geest en geeft inzicht in je levenslessen. Het bevordert rust, balans en vrede in jezelf en je omgeving.

 Fysieke werking 

Fysiek heeft het een positieve werking op de ruggengraat, epilepsie en borstvoeding.
Naast de algemene eigenschappen van seleniet heeft woestijnroos de volgende aanvullende eigenschappen:
Woestijnroos vermindert beperkende gedrags- en denkpatronen en versterkt affirmaties.

 

 Hoe gebruik je Woestijnroos 

Woestijnroos kun je beste op een relevante plek neerleggen,  vooral een plek waar je zelf eigenlijk veel bent zoals de woonkamer of slaapkamer.
Er zijn ook woestijnroos hangertjes die je op de huid kan dragen.

 Verzorging 

Woestijnroos kan niet gereinigd worden door de steen onder stromend water te houden. De steen lost namelijk op als ze in contact met water komt. Woestijnroos hoeft ook niet vaak gereinigd en opgeladen te worden vanwege haar zelfreinigende eigenschappen. Hierdoor kan de steen ook gebruikt worden om andere edelstenen mee te reinigen en op te laden. Toch is een goed idee om seleniet af en toe een nacht in het maanlicht te leggen zodat ze optimaal haar werk kan doen.

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.