Labradoriet... 


 Korte samenvatting 


Labradoriet is een sterk beschermende en spirituele steen. Het beschermt het eigen energieveld (aura) tegen negatieve invloeden uit de omgeving en mensen die energie bij je wegnemen. De steen vermindert angst en geeft kracht, (zelf)vertrouwen en doorzettingsvermogen. Het versterkt de intuïtie en mediamieke gaven. De steen maakt contact met het onderbewuste en brengt vergeten herinneringen boven. Labradoriet stimuleert fantasie en creativiteit en helpt ideeën te ontwikkelen. De steen werkt bloeddrukverlagend en kalmerend, reguleert de stofwisseling en heeft een positief effect op verkoudheid, jicht, reuma, de ogen en op een onregelmatige menstruatie en menstruele klachten.


 

 Algemene informatie 

Labradoriet is niet alleen een van de meest kleurrijke en daarmee decoratieve stenen, hij staat tevens bekend om haar sterk beschermende werking tegen negatieve energie en is daarom een zeer populaire steen bij HSP-ers. (hoogsensitieve personen). Klik hier voor meer informatie over HSP, HSS & meer

Als je Labradoriet met je meedraagt maakt hij een soort schild om je heen en houdt daarmee iedere vorm van energie die niet goed voor je is tegen.
Zo kun je goed in je eigen energie blijven. Daarnaast helpt de steen bij overprikkeling en overspannenheid.
De steen is ook een sterk spirituele steen en versterkt de intuïtie en mediamieke gaven.

 Geschiedenis van Labradoriet 

Labradoriet dankt haar naam aan haar eerste vindplaats, het Canadese schiereiland Labrador, waar ze in 1770 is gevonden.
Volgens de legende zat het noorderlicht ooit vast in de rotsen aan de Canadese kust, totdat een dappere krijger de meeste van hen bevrijdde door met een speer op de rotsen te slaan. De rotsen die niet geraakt zijn, hebben nog steeds dat noorderlicht in zich, de oorzaak van de prachtige iriserende kwaliteit die labradoriet bezit.

Finland kent overigens een variant van Labradoriet met een net zo mooi kleurenspel. Deze variant wordt spectroliet genoemd. Spectroliet werd voor het eerst in de 20e eeuw gevonden.

Labradoriet kent al met al nog niet zo’n heel lange geschiedenis, al beschrijft de Romeinse historicus Plinius (23-79 na christus) in zijn geschriften wel een steen die heel sterk aan labradoriet doet denken. Sinds de vondst in 1770 werd labradoriet vooral heel populair voor het gebruik van sieraden, met name in Frankrijk en Engeland. Tegenwoordig komt Labradoriet nog steeds uit Labrador, maar het wordt ook gedolven in Finland, Australie, Duitsland, Costa Rica, Madagaskar, Noorwegen, Rusland, Mexico en de Verenigde Staten.

 Mentale/emotioneel werking 

Labradoriet helpt je in je eigen kracht te staan en leert je voor jezelf op te komen. De steen maakt creatief en flexibel en geeft inzicht en overzicht.

De steen kan angst verminderen en helpt je emoties te verwerken, het maakt tevens vrolijk en beschermt je tegen de negatieve emoties van anderen.

 Fysieke werking 

Labradoriet werkt bloedrukverlagend en reguleert de stofwisseling. Het heeft een positief effect op klachten aan de luchtwegen en longen, ondersteunt de spijsvertering en kan een gunstig effect hebben op klachten die te maken hebben de hormoonhuishouding, zoals menstruatieklachten, overgangsklachten en onvruchtbaarheid.

 Hoe gebruik je Labradoriet 

Labradoriet kent ontzettend veel toepassingen. Zo kun je labradoriet gebruiken als zaksteen, in edelsteenwater of op de huid dragen in een sieraad.
Natuurlijk kun je het ook op een relevante plek neerleggen, vooral een plek waar je zelf eigenlijk veel bent zoals in een ruimte waar je jezelf wilt beschermen voor negatieve energie van anderen,  je woonkamer, slaapkamer of praktijk.

 Verzorging 

Labradoriet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Klik hier om te lezen hoe je dat moet doen.

 

 

 Edelsteenwater van labradoriet 

 

Labradoriet kan ook toegevoegd worden aan edelsteenwater. Edelsteenwater wat is dat? Vanuit de homeopathie is bekend dat water het vermogen heeft om energie te absorberen en informatie te kopiëren. Leg een labradoriet in een kan met water of zet een afgesloten buis met daarin de stenen in het water, en de energie uit de steen komt in het water terecht. Een edelsteen waterfles is de ideale uitkomst voor bijna elke soort steen.

 

 

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.